Mirovna grupa mladih Dunav u sklopu programa Rad s mladima i za mlade organizira tijekom listopada 2018. godine kroz kampanju „Time to move“ informiranje mladih o mogućnostima koje im se pružaju u okviru programa Erasmus+, i novog programa Europskih snaga solidarnosti, a odnose se na mogućnosti poput obrazovanja, volontiranja i zapošljavanja u zemljama Europske unije, te kako se prijaviti u bazu Europskih snaga solidarnosti i postati volonter.

Kako bi informirali što veći broj mladih iz grada Vukovara i okolnih mjesta planiramo održati interaktivna predavanja:

15.10. družimo se sa mladim osnovnoškolcima u Negoslavcima, naši EVS volonteri iz Turske, Francuske i Italije predstavit će svoje zemlje i pričati o svojim volonterskim projektima.

18.10. u 18h, u Gradskoj knjižnici Ilok mladima ćemo predstaviti  Erasmus + program te široku paletu mogućnosti koju ovaj program nudi ( zapošljavanje, volontiranje, obrazovanje), kao i Europske snage solidarnosti

22.10. -od 9 do 11h  u prostorijama CISOKA u Vukovaru odgovaramo na pitanja Kako se zaposliti u inozemstvu? Kako postati volonter Europskih snaga solidarnosti?Što mladima nudi Erasmus +?

            -u 12:00 u Gimnaziji Vukovar razgovarat ćemo s mladiam o Erasmus + programu, te na koje načine se mogu upisati u bazu Europskih snaga solidarnosti

23.10. u 14:55 družimo se sa srednjoškolcima u Strukovnoj školi Vukovar na temu Erasmus + i Europskih snaga solidarnosti

 26.10. Stem Sajam Vukovar ( Tehnička škola Nikole Tesle)

PROGRAM

-11:55 OTVARANJE

12:50- 1 PANEL-Regionalni razvoj Slavonije u IT i STEM području

13:10- 2 PANEL- Izazovi edukacije formalnog i neformalnog obrazovanja u IT i STEM području

14:50- 3 PANEL- Umrežavanje ( Bela Ikotić, Zoran Konjević-predstavljanje projekata škole; Martina Uglik- predstavljanje mogućnosti za suradnju kroz projekte s primjerima; mr.sc.Darija Krstić- ured za EU fondove)

15:50- Radionica- Uvod u game industriju ( Leo Tot- co-founder tvrtke Void Main studio)

16:40- Otvorena radionica- predstavljanje učeničkih radova

27.10. Stem Sajam Vukovar (Tehnička škola Nikole Tesle)

09-13h prezentiranje rada škole i učeničkih radova

Kampanja „Time to move“ koja ima za cilj informiranje mladih o mogućnostima za mlade provodi se u svim zemljama Europske unije, a u našoj zemlji provodi Eurodeskov odjel pri Agenciji za mobilnost i programe EU u suradnji sa multiplikatorima od kojih je naša organizacija jedna od njih. Više na linku: https://timetomove.eurodesk.eu/hr/

Programa Rad s mladima i za mlade u okviru koga provodimo informiranje financirana je sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

QuestionPro provides free survey templates for Customer Satisfaction, Human Resources, Marketing, Health Care, Customer Service, Academic Evaluation, and Community surveys.

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV
YOUTH PEACE GRUP DANUBE

Adresa: Voćarska 17, 32000 Vukovar, Croatia

Telefon: Tel/fax: +385 (32) 414-633
info@ypgd.org