Mirovna grupa mladih Dunav i ove godine organizira šesti po redu  Street Festival pod nazivom  -  Vurban Street Festival. Ovogodišnji Vurban Street Festival održat će se u Vukovaru 5., 6. i 8. rujna 2014. g.

Festival započinje nastupima izvođača : DJ Ameba (Zlatko Dolić) , Mickel (Miroslav Kanjuh), Karizmatik (Stefan Babić), General Woo ( Srđan Ćuk) i Mr Dirty Hairy (Matt Davies) -  5.rujna 2014. U Klubu Mendoza s početkom u 23 h.

Drugog dana festivala biti će održane kreativne radionice, breakdance, DJ-ing, crtanje, izložba radova nastalih kroz naše projekte, radionice za djecu,  prezentacije i projekcije, te informiranje mladih o mogućnostima za mlade kroz Eurodesk.  Večernji sati rezervirani za nastup lokalnih demo bendova: Aranea, Incoming Haze, Charlie Brown, Das Rage i Borovski štakori -  Program se održava 6.rujna 2014. na šetnici ispred i u prostoriji Radničkog doma Vukovar s početkom u 18 h.

8. rujna 2014. Korisnici Fruity kluba  imati će priliku sudjelovati na radionici sviranja udaraljki pod vodstvom  Brod teatra koji će se 8. rujna usidriti kod restorana Vrške u Vukovaru  u sklopu projekta Rivers of Europe – RIVE, a termini  mjesto radionice biti će naknadno objavljeni.

Vurban street festival ima za cilj pružiti mogućnost mladim kreativnim ljudima iz Grada i okolice da javno prikažu svoje interese, glazbena i druga umijeća, pruža mogućnost i uvjete za umrežavanje mladih glazbenika iz Vukovara i inozemstva, te priliku da zajedno stvaraju i rade na novim kulturnim proizvodima i na taj osnažiti ih u nastojanjima da se aktivno bave urbanim kulturnim stvaralaštvom. Ovim festivalom cilj nam je promovirati urbanu kulturu u gradu Vukovaru i jačati urbanu scenu u gradu.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture kroz projekt Vurban street festival i Zaklade Kultura nova kroz projekt Fruity kluba, te financijsku i resursnu podršku grada Vukovara.
Oprema za izvedbu osigurana je kroz potpore Ministartva socijalne politike i mladih, te Europske unije kroz projekt Nasilje? Ne, hvala!. Informiranje mladih provodi se kroz potporu Eurodesk Hrvatska.

 

QuestionPro provides free survey templates for Customer Satisfaction, Human Resources, Marketing, Health Care, Customer Service, Academic Evaluation, and Community surveys.

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV
YOUTH PEACE GRUP DANUBE

Adresa: Voćarska 17, 32000 Vukovar, Croatia

Telefon: Tel/fax: +385 (32) 414-633
info@ypgd.org