Mirovna grupa mladih Dunav donijela je odluku, da u mjesecu studenom, predstavnici udruge neće davati nikakve izjave za domaće i inozemne medije, niti sudjelovati u bilo kakvim objavama toga tipa. To se odnosi na sve vrste medija uključujući radio, tisak i TV.

Razlog tome stoji u činjenici da neki mediji ne žele vidjeti Vukovar koji živi svih 365 dana u godini.

Vukovar ima svoje probleme. Stopa nezaposlenih, sa naglaskom na nezaposlenost mladih, raste, a mladi svaki dan iseljavaju iz grada ( iseljavaju i Hrvati i Srbi, Rusini, Ukrajinci, Slovaci, Mađari, Česi, itd.), Vukovar ima fiktivne stanovnike, ima i fiktivne tvrtke. Vukovar se koristi za dnevno-političke manipulacije, samo-promocije…

Ali postoji i onaj drugi Vukovar. Pozitivan Vukovar. Vukovar koji ima sve ono što čini jedan grad. Vukovar ima svoje umjetnike koji grad čine ljepšim mjestom za život, sportaše koji ostvaruju uspjehe kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, svoje obrtnike koji se, pored brojnih nameta i pritisaka, bore, stvaraju i zapošljavaju, brojne sportske i građanske udruge koje stvaraju sadržaje i povećavaju kvalitetu života svojim sugrađanima. Vukovar ima svoje škole, vrtiće, muzeje, zaslužne građane, parkove, ulice, svoju povijest i svoju tradiciju. Vukovar je grad koji postoji i egzistira gotovo 800 godina.

Vukovar ima svoju Vuku, svoju Adu, svoj Dunav.

Zbog svega toga, pozivamo medije da ove godine pokažu malo više poštovanja prema našem gradu i njegovim građanima koji žive, rade, stvaraju i samim tim, čine grad Vukovar.

QuestionPro provides free survey templates for Customer Satisfaction, Human Resources, Marketing, Health Care, Customer Service, Academic Evaluation, and Community surveys.

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV
YOUTH PEACE GRUP DANUBE