27.05.2022. održana je završna prezentacija projekta „Za Jedno – ZAJEDNO!“ na kojoj su građani, predstavnici udruga, naši partneri i mediji imali priliku vidjeti koje smo aktivnosti održali u društvenom centru u sklopu projekta. U društvenom centru bila je postavljena i izložba aktivnosti sa svih 9 programa koji su predviđeni projektom.

Naš dvogodišnji projekt „Za Jedno – ZAJEDNO!“ sa 28.05.2022. je završen! Cilj projekta bio je povećati iskorištenost javnih prostora za društveni život u lokalnoj zajednici kroz civilno-javno partnerstvo i međusektorsku suradnju unapređenjem kapaciteta na razini partnerstva te osiguranjem društvenih sadržaja na dobrobit zajednice u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projekt je uključivao suradnju 11 OCD-a s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti Vukovar kako bi se adaptirao, opremio prostor i uspostavio društveni centar u gradu Vukovaru te provedbom devet društvenih programa osnažili kapaciteti na razini partnerstva i na korist zajednice. OCD-i koji djeluju na lokalnoj razini trebali bi osigurati rješenja temeljena na potrebama građana.

  

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PROJEKTNIH AKTIVNOSTI

Glavne aktivnosti projekta su razvoj i provedba programa društvenog centra u zajednici u prostoru u javnom vlasništvu, temeljenih na potrebama građana, koji uključuju osnaživanje i osposobljavanje organizatora zajednice; koje se ostvaruju kroz 9 programa, odnosno Program kulturnih aktivnosti, Program poduzetništva, Program zaštite okoliša, Program volonterstva, Program zaštite i prevencije zdravlja, Program obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Program za informatičke tehnologije, Program za društveno korisno učenje, te Program sportskih aktivnosti koje provode stručnjaci predstavnici partnerskih institucija.

Dana 27.05.2022. održana je izložba aktivnosti svakog od navedenih 9 programa, te prezentacija projekta. Tako su naši partneri, korisnici, sugrađani i ostali posjetitelji mogli pogledati na jednom mjestu brojne aktivnosti koje su realizirane projektom i poslušati prezentaciju.

 

 

 

 

Contact

YOUTH PEACE GRUP DANUBE

 Voćarska 17, 32000 Vukovar, Croatia

 Tel/fax: +385 (32) 414-633

 info@ypgd.org