Prvog lipnja 2021. godine započeo je novi kratkoročni projekt u YPGD. Volonteri iz osam različitih zemalja stigli su u Vukovar. Došli su iz Francuske, Španjolske, Portugala, Poljske, Egipta, Jordana, Njemačke i Italije.

Osim toga, imali smo i dva lokalna volontera.

Glavni cilj ovog projekta bio je stvoriti interkulturalnu razmjenu, naučiti druge kulture i zemlje i pokazati lokalnoj djeci o našoj tradiciji i načinima življenja.

Djeca su bila super zainteresirana i uzbuđena zbog upoznavanja ljudi iz drugih zemalja.

Naši volonteri bili su:

+

Jules: Došao je iz Francuske. On je cool i smiješan momak, uvijek se šali. Svima se sviđa, a djeca vole igrati nogomet s njim.

Clara: Također je došla iz Francuske, ona je vedra djevojka, koja voli životinje i bila je super usredotočena u svom projektu pomoći skloništu za životinje, zajedno s Emilijom. Uvijek pokušava komunicirati s djecom i brinuti o našoj grupi.

Rashed: On je iz Jordana, jedan od naših omiljenih volontera. On je smiješan momak, svi smo se jako zabavili s njim. Djeca ga jako vole, s njim su puno igrala nogomet i video igre.

+

 

Hugo: Iz Njemačke. Primjer njemačkog momka, preciznog i pametnog.ne boji se donošenja odluka i voli zabavu. Uspostavio je dobre veze s mještanima i zajedno smo se jako zabavili.

+

Enara: Naša španjolka. Kraljica plesnog podija (zajedno s Madalenom). Zajedno su vodili sve plesne radionice, a djeca iz Borova su ih voljela. Za svakog ima po jedan osmijeh.

Madalena: Došla je iz Portugala. S Enarom se bori za kraljicu naslova na plesnom podiju. Uvijek zadnja koja napusti zabavu i uvijek osjeća glazbu. Djeca su se zabavljala plešući s njom, a vole je i ostali volonteri. Mi volimo njezinu hranu.

+

Menna: Iz Egipta. Potječe iz sasvim druge kulture i morala se naviknuti na kulturu koja je zapravo suprotna. Naučila je puno novih stvari, poput plivanja ili vožnje bicikla. Ostali su volonteri impresionirani kako se integrirala u grupu, unatoč tome što su naše kulture i načini života potpuno drugačiji od njenih. Volimo i njezine kuharske vještine.

 

Emilija: Naša Poljakinja. Voli životinje i ulaže puno truda u svoj osobni projekt prikupljanja donacija za sklonište za životinje, s Clarom. Također dolazi iz vrlo zatvorene kulture i bio je impresivan način na koji se integrirala u grupu i kulturu. Za nas uvijek ima smiješan trenutak.

Nil: Naš španjolski glazbenik, kad god smo zajedno, na stolu su mnoge teme i rasprave, nakon čega slijedi puštanje neke glazbe. Međutim, Nil ima sposobnost da se lako druži s ljudima i sklapa prijateljstva. Da ne zaboravimo, njegovu strast za otkrivanjem novih mjesta i stvaranje novih avantura koje obogaćuju njegovo znanje i njegov duh.

Miha: Hrvatsko-talijanska mješavina, pametna žena i smiješna osoba s kojom možeš provoditi vrijeme, cijelo vrijeme se raduje učenju iz tuđih iskustava, svi se 

uvijek raduju njenim jelima. Većinu vremena je među svojim prijateljima tijekom njihovih aktivnosti. U potrazi za novim iskustvima je ono u čemu je dobra.

Luka: lokalni volonter iz Vukovara, daje podršku svim svojim prijateljima, šali se i trudi se da druge uvijek razveseli. Sudjeluje u događajima i pokušava se cijelo vrijeme poboljšati.

 

Luka Bogo: lokalni volonter iz Vukovara, virtualni Meme tvorac svih vremena, pametna i radosna osoba. Izvrsnost njegovo drugo ime, on je taj koji daje podršku svojim prijateljima.

    

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org