Predstavljamo vam novi projekt "Me Youth" čiji je cilj educirati mlade o ulozi mozga i uma u njihovom životu te kako iskoristiti njihove kapacitete prema Whole Brain metodi koju je osmislio Ned Herrmann kako bi potaknuo kreativnost, inovativnost, učinkovitost i zapošljavanje na mjesto koje je u skladu s mentalnim preferencijama osobe prema neuroznanstvenim istraživanjima. 

ME YOUTH projekt fokusiran je na nevjerojatan i neiskorišten potencijal mladih ljudi s ciljem podrške i usmjeravanja kako bi postigli svoje vlastite, a često nezamislive ciljeve. Proces na kojem se temelji projekt pruža im jasnoću, alate i metodologiju pomoću kojih će osvijestiti svoje osobne želje te konkretno definirati ciljeve i strukturirati korake koji su potrebni pri njihovom ostvarivanju.

Jasnoću postižemo upoznavanjem mladih s neuroplastičnošću mozga koja im ruši predrasude o testovima inteligencije i diplomama kao prediktorima uspjeha te jačajući njihovo samopouzdanje i osvještavanje njihovih potencijala koji su ostvarivi upravo zahvaljujući mozgu.

Nakon upoznavanja s temeljima neuroznanosti, provodimo HBDI testiranje i profiliranje koje ne mjeri inteligenciju već otkriva misaoni stil pojedinca koji nam govori: što opaža, čemu daje važnost, kako procesuira informacije, kako rješava probleme i izvršava zadatke, na koji način donosi odluke, kako uči i što najlakše i najbolje uči, što ga motivira, kako komunicira sa samim sobom i drugima,  kakva je njegova interakcija sa svijetom, kako koristi svoje kreativne potencijale u normalnim i stresnim okolnostima i u čemu je uspješan. Dodatna i vrlo važna vrijednost profiliranja je karijerno usmjeravanje tj. otkrivanje potencijalnog i profilu primjerenog budućeg smjera, zanimanja ili nastavka školovanja. Pogotovo kada su prepoznati interesi koji su vezani za deficitarna zanimanja. Bilo da je riječ o:obrtničkim zanimanjima ili zanimanjima iz područja STEM-a.

Navedeno testiranje i profiliranje temelji se na 40-ogodišnjem iskustvu 3 milijuna osoba širom svijeta čiji broj je u konstantnom porastu.

Interpretacijom rezultata i razgovorom jedan na jedan postižemo stvaranje A-ha efekta koji poput slagalice pomaže u razumijevanju vlastitog uma, tj. samog sebe kao i drugih osoba.

Korak dalje u ovom projektu čini holistički pristup kojim primjenjujući prethodna iskustva, s njima  prolazimo kroz njihovo vlastito junačko putovanje prema Josephu Campbellu, koji primjenjuje temeljne psihološke korake i procese pri odrastanju svake mlade osobe kroz njihovu osobnu priču.

Upravo tada, u toj fazi, ovaj projekt pušta mlade osobe da samostalno naprave prve korake ka samoostvarenju inovativnim razmišljanjem, asertivnošću i pokretanjem promjena u društvu. Ovaj projekt za nas predstavlja važan temelj i iskorak u ulaganju mladih u Hrvatskoj.

Program profesionalnog usmjeravanja se sastoji od edukacija i radionica za mlade od 16-24 godina a njime potičemo osvještavanje njihovih potencijala, gradimo njihovo samopouzdanje, ubrzavamo razvoj njihovih vještina davanjem personaliziranih smjernica, omogućujemo učenje integriranja različitih perspektiva s kojima se susreću, mijenjamo način vrednovanja različitih perspektiva s kojima se susreću kako bi stvorili zdrave odnose i bolje razumijevanje, pomažemo im naučiti rješavati probleme i konflikte kroz adekvatan komunikacijski proces te u učenju načina na koji donose odluke i stvaraju strategije kako bi bez zadrške mogli odgovorno i učinkovito planirati i ostvarivati ciljeve u svojoj budućnost.

Me Youth program je dinamičan, zabavan, edukativan, samorazvojan, interaktivan i sigurno ćete ga dugo pamtiti ?
Uključuje:

1) 4 radionice u trajanju 1.30h
2) individualno profiliranje HBDI testom i "jedan na jedan" interpretacija
3) dosje HBDI rezultata profiliranja
4) osvrt na individualne i grupne zadatke
5) radne materijale
6) follow up i podršku tijekom cijelog procesa
7) rad s dvije stručnjakinje (Marinelom i Marinom) koje su sve ovo prošle na osobnoj razini i koje su UVIJEK NA STRANI MLADIH!

Tražimo 20 mladih koji prepoznaju važnost ranog karijernog usmjeravanja, koji žele preuzeti kontrolu nad svojim životom i kreirati ga prema vlastitim mentalnim preferencijama. 

Kako je broj mjesta ograničen potrebno je ispuniti prijavnicu na linku.

 

Projekt se provodi uz financijsku potporu Zaklade Hrvatska za djecu,  i uz sufinanciranje Grada Vukovara.

 

 

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org