U okviru projekta "Otvorena STEM učionica" i TIK - Tehničko informatička kultura  održan je STEAM sajam u Ružičkinoj kući!

STEAM sajam u Vukovaru održan je u Ružičkinoj kući 19. prosinca 2022. godine. Na sajmu svoje radove i radionice imali su priliku održati Mirovna grupa mladih Dunav, gimnazija Vukovar, Srednja Strukovna Škola Marko Babić, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, OŠ Siniše Glavaševića, Gradska kjižnica Vukovar i Američki kutak.

U sklopu STEAM sajma posjetitelji su obišli otvoren Escape Room na temu Lavoslava Ružičke , otvoren u sklopu projekta "raSTEM- Razvoj STEM-a u Vukovaru"  te su sudjelovali u radionici izrade holograma Lavoslava Ružičke, radionici "Hokus-pokus:Mladi znanstvenici koju su pripremili i vodili učenici OŠ N.ANdrića pod mentorstvom nastavnice Ivanom Kišić a za učenike OŠ D.Tadijanovića i razreda učiteljice Kristine Žuvić. Od ponuđenih aktivnosti na štandovima mladih znanstvenika iz navedenih organizacija i škola moglo se prisustvovati radionicama strujnih krugova koju su pripremili profesori i učenici Gimnazije Vukovar, digitalnog crtanja, robotike, filmske šminke i frizura na temu STEMa koji su pripremili učenici Srednje strukovne škole M.Babić, micro:Bit, robotike , provjere kiselosti i lužnatosti tvari, te izrada crteža pomoću indikatora. Oš Siniše Glavaševića pripremila nam je izložbu na temu STEM-a.

Prezentaciju radova iz STEM područja održale su Gimnazija Vukovar i Tehnička škola N.Tesle.

Više fotografija sa STEAM sajma možete vidjeti ovdje.

AKtivnost je sufinancirana sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Vukovara, Zaklade Kultura nova dok je aktivnost održana u prostoru Hrvatskom doma Vukovara i kroz postave TRK i ZERO koji su otvoreni uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH, te donacije građana i pravnih osoba.

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org