Približio nam se kraj još jednom projektu  "raSTEM - Razvoj STEM-a u Vukovaru".

8. svibnja 2023. godina održana je završna konferencija projketa "raSTEM - Razvoj STEM-a u VUkovaru". Na konferenciji je sudjelovalo preko 150 sudionika i ovo je bila prilika da se prezentira sve do sada realizirano.

U sklopu projekta otvorena su dva postava TRK- Tehničko robotički kabinet i Znanstveno edukacijski kabinet ZERO u okviru kog je postavljem escape room na temu Lavoslava Ružičke s obzirom da se oba postave nalaze u rodnoj kući Lavoslava Ružičke kome upravlja Javna ustanova Hrvatski dom Vukovar.

U sklopu projekta završena je obuka 8 korisnika voditelja postava, provedene su 3 studijske posjete - Oroslovje, Višnjan i Dublin, održan trening trenera za 10 osoba u svrhu jačanja kapaciteta OCD-a za popularizaciju STEM-a ( prezentacijske vještine, nove metode poučavanja, javni nastupi), razvijen program kampa za 5 STEM radionica, provedena 2 ciklusa STEM kampa za 20 djece, provedene 3 Znanstvene subote u trajanju od 3 dana svaka, nabavljena oprema za provedbu STEM kampa, održane 3 konferencije-  početka, srednjoročna i završna konferencija, izdana je video igra Tajni laboratorij Lavoslava Ružičke te provedena promocija projekta.

Za završnu konferenciju upriličena je igrokaz- kazališna predstava na temu Lavoslava Ružičke koju su osmislili, pripremili i realizirali učenici Gimnazije Vukovar, a za koju su inspiraciju dobili kroz studijsku posjetu Višnjanu gdje smo upoznati s primjerom dobre prakse organiziranja sličnih aktivnosti. Želja nam je da ovaj projekt ostane održiv i na način da kroz buduće projekte osiguramo glumca ( lik Lavoslava Ružičke )  koji će u voditi posjetitelje kroz rodnu kuću Lavoslava Ružičke promovirajući sadržaje nastale kroz projekta. Ovu predstavu s učenicima je pripremila prof. Nina Salatović iz GImnazije Vukovar, dok su profesori i učenici Srednje strukovne škole Marko Babić osigurali autontičan izgled glumaca kroz specijalnu šminke i frizure. Osim toga na konferenciji Srednja škola Marko Babić pripremila je i promotivni štand zdrave prehrane.

Ovaj projekt bila je prava sinergija rada partnerskih organizacija i dionika iz zajednice ( Osnovne škole i Srednja strukovna škola Marko Babić) te smo sretni jer projekt nastavlja svoj rad.

 

Partneri na projektu:
1.    Vura d.o.o. -  Razvojna agencija Vukovar
2.    Europski dom Vukovar
3.    Gimnazija Vukovar
4.    Tehnička škola Nikole Tesle
5.    Sveučilište u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija
6.    Grad Vukovar


Iznos dodijeljene potpore: 2.701.797,26 HRK ( od čega je EU sufinanciranje 85 %  - 2.296.527,67 HRK  i 15 % Državni proračun RH s pozicije Ureda za udruge Vlade RH -  405.269,59 hrk)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
           Projekt je financirao Ured za udruge Vlade RH
       Sadržaj objave isključiva je odgovornost MGM Dunav

 

 

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org