U okviru projekta "Nasilje? Ne, hvala!", kojeg u suradnji s partnerima iz Osječko-baranjske (Volonterski centra Osijek), Vukovarsko-srijemske (Mirovna grupa mladih "Dunav") te Sisačko-moslavačke županije (Koordinacija udruga mladih Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak) provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, u planu je održavanje jednodnevne konferencije radnog naziva „Nasilje? Ne, hvala!".

Konferencija, namijenjena za 120 sudionika, održat će se u petak, 12. rujna 2014. godine s početkom u 10:00 sati, u Hotelu Zoo, Sjevernodravska obala bb, Osijek, a predviđeni završetak je u 16:30.

 

 

Cilj konferencije, na koju su pozvani predstavnici institucija i udruga koje se bave prevencijom nasilja, te mladi s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije, jeste promovirati prevenciju nasilja kod mladih kroz njihovo aktivno sudjelovanje, kao i podići razinu svjesti kod javnosti o zlouporabi i nasilju među mladima te važnosti promoviranja pozitivnih vrijednosti.

Inače, tijekom konferencije sudionicima će se predstaviti kreativni tematski uratci mladih iz gore spomenutih županija te zajednički raditi na budućim smjernicama međusektorskog rada u području prevencije nasilja među mladima.

 

Sudionicima iz Vukovarsko-srijemske (40) i Sisačko-moslavačke županije (40) osiguran je prijevoz unajmljenim autobusom s polaskom iz Vukovara, odnosno Siska.

Vjerujemo da će te biti zainteresirani sudjelovati u radu konferencije te na taj način osobno i profesionalno doprinijeti prevenciji nasilja među mladima, na što bismo Vam bili iznimno zahvalni.

Ispunjenu prijavnicu iz privitka, s naznakom Prijava za konferenciju "Nasilje? Ne, hvala!" možete poslati na e-mail adresu PRONI Centra: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj faxa: 032/441-612, najkasnije do petka 22. kolovoza 2014.

 

Nakon isteka roka za prijavu, sudionicima konferencije dostavit ćemo detaljan program rada te informacije o prijevozu.

Projekt “Nasilje? Ne, hvala!” (Violence? No, thanks! -eng.) financiran je uz potporu Europske unije kroz program IPA 2010 – Potpora naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima, sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, te međufinanciran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ukupna vrijednost projekta je 177.110,25 eura (približno 1.337.180,00 kuna) od čega EU sufinacira s 158.974,16 eura, odnosno približno 1.200.255,00 kuna.

 

Obrazac za prijavu

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org