Mirovna grupa mladih Dunav i ove godine organizira šesti po redu  Street Festival pod nazivom  -  Vurban Street Festival. Ovogodišnji Vurban Street Festival održat će se u Vukovaru 5., 6. i 8. rujna 2014. g.

Festival započinje nastupima izvođača : DJ Ameba (Zlatko Dolić) , Mickel (Miroslav Kanjuh), Karizmatik (Stefan Babić), General Woo ( Srđan Ćuk) i Mr Dirty Hairy (Matt Davies) -  5.rujna 2014. U Klubu Mendoza s početkom u 23 h.

Drugog dana festivala biti će održane kreativne radionice, breakdance, DJ-ing, crtanje, izložba radova nastalih kroz naše projekte, radionice za djecu,  prezentacije i projekcije, te informiranje mladih o mogućnostima za mlade kroz Eurodesk.  Večernji sati rezervirani za nastup lokalnih demo bendova: Aranea, Incoming Haze, Charlie Brown, Das Rage i Borovski štakori -  Program se održava 6.rujna 2014. na šetnici ispred i u prostoriji Radničkog doma Vukovar s početkom u 18 h.

8. rujna 2014. Korisnici Fruity kluba  imati će priliku sudjelovati na radionici sviranja udaraljki pod vodstvom  Brod teatra koji će se 8. rujna usidriti kod restorana Vrške u Vukovaru  u sklopu projekta Rivers of Europe – RIVE, a termini  mjesto radionice biti će naknadno objavljeni.

Vurban street festival ima za cilj pružiti mogućnost mladim kreativnim ljudima iz Grada i okolice da javno prikažu svoje interese, glazbena i druga umijeća, pruža mogućnost i uvjete za umrežavanje mladih glazbenika iz Vukovara i inozemstva, te priliku da zajedno stvaraju i rade na novim kulturnim proizvodima i na taj osnažiti ih u nastojanjima da se aktivno bave urbanim kulturnim stvaralaštvom. Ovim festivalom cilj nam je promovirati urbanu kulturu u gradu Vukovaru i jačati urbanu scenu u gradu.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture kroz projekt Vurban street festival i Zaklade Kultura nova kroz projekt Fruity kluba, te financijsku i resursnu podršku grada Vukovara.
Oprema za izvedbu osigurana je kroz potpore Ministartva socijalne politike i mladih, te Europske unije kroz projekt Nasilje? Ne, hvala!. Informiranje mladih provodi se kroz potporu Eurodesk Hrvatska.

 

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org