U sklopu Europskog tjedna mladih Mirovna grupa mladih Dunav u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU organizirat će u Vukovaru Živu knjižnicu.

Od 27.04.-10.05.2015. diljem Europe se obilježava Europski tjedan mladih, a u kojem učestvuju i Eurodesk multiplikatori iz Hrvatske koji organiziraju Živu knjižnicu. Mirovna grupa mladih Dunav Eurodesk multiplikator organizira Živu knjižnicu 9. svibnja 2015 od 10.00-12.00 na prostoru Zelene čitaonice u centru grada.

Živa knjižnica je prilika za mlade ljude da saznaju više o mogućnostima za mobilnost za mlade iz Hrvatske, razgovarati sa mladim ljudima koji su već iskoristili neke od prilika koje mobilnost nudi i razbiti svoje predrasude vezano za različite teme poput Europske volonterske službe, sudjelovanja na razmjenama za mlade i različitim edukativnim treninzima i seminarima, Erasmus+ za studente, zdravom načinu života idr.
Živa knjižnica je svakako jedinstvena prilika da razgovarate sa „knjigama“ i postavite im različita i zanimljiva pitanja. Vjerujemo da će vam ovo biti prvi put da uživo razgovarate sa knjigama jer su u Živoj knjižnici „knjige“ mladi ljudi koji su već sudjelovali u nekoj mobilnosti i koji su spremni i imaju volje da podijele svoje iskustvo sa vama i odgovore na sve vaše upite.

Knjige koje možete "posuditi":
- Božena Lukač, Agencija za mobilnost i programe EU - Erasmus+ informacije za studente i školovanje u inozemstvu
- Ana Bučko, MGMD - seminari i razmjene mladih, kako putovati, učiti i zabavljati se
- Milena Blahuta, MGMD - Europska volonterska služba za početnike, Moje iskustvo
- Lena Vrtarić, Vukovarci dobre volje - zdrav život i zdrava hrana
- Martina Uglik, MGMD - Pokreni se - od ideje do projekta za organizacije i inicijative

Dođite, razgovarajte sa našim „knjigama“ i informirajte se!!!

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org