Mirovna grupa mladih Dunav , 9.5.2012. godine obilježava Dane Europe u Vukovaru i Den Haagu.
Program za Vukovar održat će se u sklopu tradicionalnog događanja „EU ulična frka“ u centru grada Vukovara, ulica J.J. Strossmayera (ispred trgovine Velepromet) u srijedu, 09. svibnja 2012. godine, u trajanju od 10 do 13 sati.
Mirovna grupa mladih Dunav kroz svoju uličnu akciju pod nazivom „Europski projekti u Mirovnoj!“Uključi se i ti! – predstavit će projekte „Glazbe bez granica“- Višekorisnička IPA, izložbu slika i projekt „Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih, te aktivnosti koje provode volonterke Europske volonterske službe.

Europske projekte provodimo u suradnji s 7 organizacija iz EU i 4 iz regije: Kultur Aktiv/Dresden Njemačka; Platform Spartak/Den Haag, Nizozemska, Generator/Vranje Srbija; Taksirat/Skopje, Makedonija, Lokal Patriot –Youth Club DNS/Novo Mesto Slovenija;  A25 Cultural Foundation/Sofija, Bugarska; Fundacja Tranzyt/Poznan, Poljska; Udruženje građana Svetlost/Šabac; Zdravo da ste/Banja Luka/R.Srpska - BIH; Universi/Kotor/Slovenija; Ayuntamiento de Silla/Valenica/Španjolska.
Program u Den Haagu održat će se pod nazivom „New European Undergraund“ 9.5.2012. g. od 18:30 – 22.00 h u Klubu Het Nutshuis u sklopu projekta Young Artists Linked in  gdje će mladi umjetnici s područja grada Vukovara predstaviti svoj rad i svoja umjetnička djela zajedno s umjetnicima iz Poljske, Slovenije, Bugarske i Nizozemske. Mirovna grupa mladih Dunav predstavit će reportažu iz Vukovara vezanu za projekt „Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih“.
Inicijatori i organizatori programa u Vukovaru su : EDVU, PRONI centar, Mirovna grupa mladih Dunav, te Vukovarsko-srijemska županija u suradnji sa Gradom Vukovar.
Organizator programa u Den Haagu je udruga Platfrom Spartak uz financijsku potporu Europske unije programa Mladi na djelu.

Kontakt

MIROVNA GRUPA MLADIH DUNAV

Voćarska 17

32000 Vukovar, Croatia

Tel/fax: +385 (32) 414-633

info@ypgd.org