Naša nova volonterka Ana stigla je iz Gruzije k nama u Mirovnu grupu mladih Dunav i s nama će provesti  8 mjeseci pomažući zajednici.

Ona je mlada volonterka koja dolazi iz Gruzije u sklopu Europskih Snaga Solidarnosti. Naime prije dolaska u Vukovar, Ana je posjetila Orahovicu kako bi prošla obuku. Po završetku treninga stigla je u naš grad, pa smo ju zamolili da nam kaže par riječi o svome iskustvu na treningu.


Evo njezinih utisaka o treningu: "Trening je bio stvarno obogačujuće iskustvo koje me ne samo naučilo o važnosti tema poput naših prava i obaveza, već i pružilo mnoštvo bitnih informacija o tome kako spriječiti konflikte, razumijeti lokalnu kulturu i kako doprinijeti projektu. Najviše sam uživala u komunikaciji s drugim dragim volonterima različitih pozadina, razmijenjujući kulturne sličnosti i razlike i stvarajući dugotrajna prijateljstva. Trening su olakšali predivni ljudi s velikom voljom za učenjem te pružanjem ne-formalnih pedagoških aktivnosti koje su bile interaktivne i prosvijetljavajuće. "