Projekt "Let's talk about IT" sastoji se od 4 glavne aktivnosti: sistem mentoriranja, online učenje, aktivnosti putem platforme, trening i popratne aktivnosti. Trening se održava  u Vukovaru od 22-30.11.2018. godine.

Nositelj projekta i organizacija primatelj je Mirovna grupa mladih Dunav, u partnerstvu sa 13 organizacija iz: Albanije, Bugarske, Gruzije, Makedonije, Italije, Engleske, Španjolske, Litvanije, Estonie, Srbije, Turske i Slovenije. Trening će facilitirati 3 iskusna trenera, uz jednog koordinatora, 2 trening menadžera i 2 člana logističkog tima.

Cilj projekta je poboljšati i unaprijediti znanja i digitalne vještine osoba koje rade s mladima, a koje su potrebne za uspješno provođenje kampanje, promocije aktivnosti za mlade i izgradnja kapaciteta, osnaživanje i efektivno sudjelovanje mladih u novim medijskim okruženjima.

Glavni cilj bit će dostignut kroz specifične aktivnosti tijekom projekta:
-učenje mladih vještinama korištenja kreativnih medijskih alata ( kao što su blogovi, online platforme, web stranice, društvene mreže, audio/video sadržaj, mobilne aplikaicje itd.)

-dublje razumijevanje mogućnosti za efektivno korištenje digitalnih meidjskih alata za outreach i promociju

-pružiti mladim youth workrerima kompetencije za razvoj promotivnih planova kampanje

Ovaj projekt imat će fokus i na borbu protiv diskriminacije i govora mržnjje online kroz razvoj edukacijskih kompetencija i praktičnih vještina. Mladi će imati priliku istražiti različite teme poput zajedničkog razumijevanja kroz sudjelovanje, angažiranje i samo-izražavanje mladih ljudi.

Projekt je financiran od strane programa Erasmus + te sufinanciran sredstvima Grada Vukovara.