Nositelj projekta: Mirovna grupa mladih Dunav

Partneri:
Centar za poduzetništvo Osijek
Veslački klub Iktus
Vaterpolo klub Vukovar
Exploring CulTURal Campfire Opportunities – Norveška

Razdoblje provedbe: 01.10.2022.- 30.09.2023.
Ukupna vrijednost projekta: 86.397,20 EUR

Projekt "ActivN(G)O"  je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova

Opis projekta:
Hrvatska se prema ekonomskim pokazateljima nalazi na začelju EU, a među najugroženijim je zemljama članica kada se radi o stopi siromaštva i riziku od socijalne isključenosti. Uslijed nerazvijenosti i nedostatnog gospodarskog rasta Hrvatska bilježi probleme koji se očituju u nedostatnim ulaganjima u organizacijske kapacitete za sustavno osiguranje besplatnih društvenih programa u lokalnoj zajednici i odgojno-obrazovnim ustanovama. Istovremeno, prisutan je  nedostatak suradnje dionika koji su uključeni u razvoj sudioničke demokracije usmjerene na rješavanje društvenih problema u zajednici, u području realizacije društvenih djelatnosti i socijalnih usluga kao i angažmana usmjerenog na volontiranje na lokalnoj i nacionalnoj razini.  Nedostatak promocije zdravih stilova života i negativni utjecaji tehnološkog razvoja dodatno, uz prethodno spomenute negativne socio-ekonomske posljedice utječu na nedostatan razvoj vještina kod djece i mladih što kao posljedicu ima stvaranje negativnih okolnosti i negativnih preduvjeta u kojima djeci i mladima prijeti isključenost u svim drugim, budućim aspektima života - društvenim i ekonomskim, a navedeno se osobito očituje u pasivnosti angažmana usmjerenog na izgradnju zdrave i vitalne zajednice.  
Projekt ActivN(G)O  kroz partnersku suradnju pridonijeti će  stvaranju demokratski usmjerenog, socijalno osvještenog i humanog društva osiguranjem sustavne potpore ranjivim skupinama kojima prijeti socijalna isključenost u društvenoj afirmaciji i ostvarivanju pozicija jednakih mogućnosti povećanjem dostupnosti društvenih programa za djecu i mlade te osnaživanjem u području volonterstva, poduzetništva i aktivizma na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.
Projekt je odgovor na potrebe djece i mladih (100) kojim će se osigurati veći aktivizam, socijalno uključivanje, tolerancija, razvoj znanja i vještina u području poduzetništva, volonterstva te poboljšanja samopouzdanja i samopoštovanja, oblikovanja ciljeva postignuća te preuzimanje kontrole i samokontrole, a koje su ključne za uspješniji razvoj djece i mladih te njihov dugoročni razvoj.

Kontakt osoba za projekt: Martina Uglik , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poveznica na internetske stranice: www.ypgd.org